TC De Krekel Peer met twee finalisten op BK jeugd:
“De verdienste van de hele club”

UIt Artikel HLN (link hier)

Hannelore Daniëls greep de Belgische kroon bij de meisjes 10, Mats Peeters verloor de finale bij de jongens 9.

Twee beloften van TC De Krekel Peer bereikten op het BK jeugd in het Luikse Tennissimo de finale. Voor de club van hoofdtrainer Wouter Peeters is dat een geweldig resultaat. Hannelore Daniëls greep de Belgische kroon bij de meisjes 10, Mats Peeters verloor de finale bij de jongens 9. Naast Daniëls mogen ook Farah Janssen (TC Diest, meisjes 11) en Mijs Olaerts (Tennisdel Genk, meisjes 9) zich Belgisch kampioen noemen.

Hoofdtrainer Wouter Peeters is fier op zijn jongeren van TC De Krekel Peer. Twee eigen jeugdspelers in de finale van een BK is dan ook een stevige prestatie. “Zo zie je maar dat niet alleen de clubs met zeer grote tennisscholen goed werk leveren”, lacht Peeters. “We scoren trouwens in alle kampioenschappen. Elise Vandeweyer won vorige week nog het jeugdsterrencircuit bij de meisjes 9/3 en Robbe Lenders deed dat bij de jongens 11/3. Elise won vandaag ook nog eens de gewestelijke Masters in Ham en mijn zoon Giles speelde er de finale bij de jongens 9/1. Dat zijn allemaal finaleplaatsen op basis van de sterke prestaties van een gans seizoen. Elke trainer van onze school heeft hier zijn aandeel in. Meer zelfs: het is de verdienste van de ganse club.”

Daniëls en Peeters

Hannelore Daniëls moest op het BK bij de 10-jarigen hard knokken om de titel te veroveren. Zowel in kwart- als in halve finale redde ze immers matchballen. In de eindstrijd werd het 4-2, 4-2 tegen de West-Vlaamse Noor Ceulemans. “Hannelore voetbalt ook zeer goed”, zegt Peeters. “Ze is zeer leergierig en enorm gemotiveerd. Telkens gaat ze moet goesting aan de slag. Voor haar is tennis een spelletje. Knap dat ze in twee wedstrijden een scheve situatie rechttrok.”

Mats Peeters zag bij de jongens tot 9 jaar zijn knap parcours in finale gestuit door AFT’er Noah Eputa Asembwa: 4-3, 4-0. “Die nederlaag in finale doet niets af aan het mooie resultaat dat Mats behaalde”, aldus Peeters. “In de eerste set stond hij trouwens 3-1 voor. Wint hij die eerste set, dan ziet de match er wellicht helemaal anders uit. Op een kampioenschap komt er bij die jongeren altijd wat druk kijken.”

Masters enkelcriterium

Het feestje is dit seizoen voor TC De Krekel Peer nog niet afgelopen want volgende week spelen Britt Brebels en Wouter Peeters zelf, nog de Masters van het enkelcriterium op de banen van TC Lommelse. “Britt heeft bij de vrouwen 2 als 14-jarige een sterk seizoen achter de rug”, zegt Peeters. “Volgend jaar mag ze aan de slag in de topreeks. Het wordt uitkijken naar die nieuwe uitdaging.”

Zelf is Wouter Peeters een vaste waarde op de eindronde van het criterium. Als 41-jarige gaat hij in de tweede reeks de strijd aan met de jeugd: Niels Champagne (16) en Dries Op de Locht (24) zijn immers de concurrenten. “Sommigen verklaren me gek, maar ik vind het belangrijk om zelf op het circuit actief te blijven”, lacht Peeters. “Zo weet je wat er leeft binnen de clubs en kun je sneller contacten leggen.”

Geef een reactie