Paljas blond is een traditioneel ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting op fles. Het bier is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en de 4 verschillende hoppen zorgen voor een karaktervolle smaak en een uitgesproken fris aroma. Dit blonde bier is een heerlijke doordrinker.

Brouwerij Henricus:

Opgericht in 2013 door Mathias van den Poel, om van zijn hobby zijn beroep te maken. Paljas Blond werd het eerste bier wat uit de vaten stroomde, met succes! Niet alleen in de horeca maar ook op Internationale bier festivals viel hij direct in de smaken en won diverse prijzen. Dit succes vroeg om meer! Slechts 9 maandan na de Blond kwam er een vervolg, de Bruine Paljas werd toegevoegd aan het vaste gamma, gevolgd door in 2014 de IPA welke bekroond werd als ” Best Belgian IPA ” en ondertussen gevold door de Saison. Nu ( 2016 ) heeft Paljas vier vaste bieren in zijn assortiment zitten en is de brouwerij bijna te klein. Jaarlijks brouwt hij nu 450.000 Liter en het streven is dit te verdubbelen tegen 2019.

De grootste focus van Brouwerij Henricus is dan ook om de juiste balans te vinden tussen de snelle groei en de kwaliteit van de bieren, welke aan de basis ligt van Paljas.

Geef een reactie